Österrike

Program

Dag 1: Programmet börjar i Wien efter frukost när hela gruppen är samlad. Vi besöker Spanska ridskolan och gör en guidad tur till Schönbrunn. Däremellan äter vi egen lunch.  Vi checkar in på Inter City Hotel och  dagen avslutas med gemensam middag på hotellet. Transport ca. 4 mil.

Dag 2: Efter frukost far vi till staden Rust och provar vin hos Weingut Peter Schandl. Därefter väntar gemensam lunch på restaurang Katamaran i Rust. Stadens gamla centrum är omgärdad av ringmurar, och där ligger storkbon tätt placerade på hustaken - där är det väl värt att ströva omkring. Frampå eftermiddagen besöker vi Weingut Giefing för ytterligare en kvalitetsprovning. Vi far tillbaka till Wien för en stunds vila innan vi beger oss till stadens centrum. Där finns det mycket att upptäcka, antingen i grupp eller enskilt. Middag äter vi på egen hand. Transport ca. 14 mil.

Dag 3: Efter frukost far vi mot Kamptal och provar vin på Schloss Gobelsburg, Langenlois. Vi äter egen lunch i den lilla staden innan vi fortsätter ner mot floden Krems och provar vin hos Sepp Moser, Rohrendorf. Vi far  vidare längs floden Donau och checkar in på Hotel Donauhof & landhotel, Emmersdorf. Dagen avslutas med gemensam middag på hotellet. Transport ca. 13 mil.

Dag 4: Efter frukost väntar färd med båt på floden Donau och vi når fram till vinstaden Dürnstein. Där väntar vinprovning på Domäne Wachau som är känt för sina  mycket välgjorda viner. Vi äter egen lunch och därefter besöker vi det slott som en gång Rickard Leijonhjärta satt fängslad. På hemvägen passerar vi vinbyn Spitz där vi provar vin på Weingut Schmelz, och väl tillbaka på hotellet intar vi gemensam middag.Transport ca. 6 mil.

Dag 5: Efter frukost far vi mot Salzburg och där väntar en guidad vandring genom stadens centrum. Därefter är det sedan tid för egen lunch och shopping, eller bara ta det lugnt för den som så önskar. Bussen far sedan mot den lilla alpbyn Mayrhofen där vi ska bo två nätter, och där vi checkar  in på Hotel Brücke. Dagen avslutas med gemensam middag på hotellet. Transport ca. 33 mil.

Dag 6: Efter frukost tar oss bussen en bit upp i alplandskapet. Vi vandrar med lokal guide och njuter av den vackra naturen och de storslagna vyerna. Där uppe finns en trevlig restaurang där  vi kan äta egen lunch. Alldeles i närheten ligger glaciären Hintertux dit vi tar oss med linbana. Väl uppe på dess topp är utsikten vid klart väder milsvid. Transport ca. 6.

Dag 7: Efter frukost far vi mot den lilla medletida staden Iphofen. Vi äter egen lunch utmed vägen och fram på eftermiddagen besöker vi den lilla familjeägda vingården Claussen Wintzheimer och prövar deras breda sortiment av vita viner - kanske vi också får smaka på något av deras röda viner. Det blir därefter tid att bekanta sig med den av ringmur omgärdade stadskärnan. Vi far vidare mot staden Schweinfurt och checkar in  på Mercure Hotel Schweinfurt. Dagen avslutas med gemensam middag på hotellet. Transport ca. 44 mil.

Dag 8: Efter frukost startar färden mot Nordtyskland. Vi äter egen lunch utmed vägen, och fram mot sen eftermiddag är vi framme i Burg för resans sista inköp. Vi checkar in på hotell IFA Ferien - Centrum Südstrand, Burg och dagen avslutas med gemensam avskedsmiddag. Transport ca. 63 mil.

Dag 9: Efter frukost startar vi färden hem mot Sverige. Vi åker till Puttgarden för att ta färjan över till Rödby, Danmark, färjan tar ca. 45 minuter. Resan genom Danmark tar ca. 2,5 timmar till Helsingör, där vi tar färjan till Helsingborg som tar ca. 20 minuter. Vi stannar i Sverige för egen middag utmed vägen, och framåt kvällen är vi åter på hemorten.

 

Resfakta och bokning

Pris: 14.400:-/person med del i dubbelrum, enkelrumstillägg, 1.800:-.

Priset är beräknat på 35 deltagare och utifrån valutakursen 1 Euro = 10,20 SEK. Är valutakursen mer förändrad än 5% upp eller ner en månad före avresan kommer justering av priset på resan att ske.

I priset ingår; 8 övernattningar med halvpension, 7 vinprovningar, 4 guidade turer, 1 tur med linbana, 1 båtfärd, buss från första dagen i Wien till sista dagen i Sverige, reseledares tjänster.

Reseledare är Per Arnesson och han innehar Munskänkarnas tvåbetygs kurs i vinkunskap. Han har tidigare lett temaresor och besitter stora kunskaper historia, kultur m.m.

OBS! NI SOM TAR ER SJÄLVA TILL WIEN, AVVAKTA  BOKNING AV FLYGBILJETT TILLS NI FÅTT DET BEKRÄFTAT AV OSS ATT RESAN KOMMER ATT BLI AV.

Enoteca Gärdstorp är ansvarig arrangör för denna resa och har ställt resegaranti hos Kammarkollegiet.

Powered by Travelize