När resan betyder lika mycket som resmålet!

Preliminärt program för vin, mat- och kulturresa till Toscana och Alsace

Dag 1 söndag 25 sep.
Efter lunch tar vi bussen till Landvetter, Göteborg och landar sen kväll i staden Pisa. Stenstorps Buss hämtar upp oss och vi checkar in på hotell Bologna i Pisa. Bussresa ca 17 mil

Dag 2 måndag 26 sep.
Efter frukost guidar oss Anna runt i den historiska staden och besöker bl.a. lutande tornet i Pisa. Sedan bär färden mot Le Terre Rosse www.hotelterrerosse.com strax utanför San Gimignano där vi ska bo två nätter. Efter en skön eftermiddag (med bad) står vår första italienska middag framdukad.
Bussresa ca 9 mil

 

Dag 3 tisdag 27 sep.
Efter frukost når vi inom fem minuter kulturstaden San Gimignano. Där känns det som om tiden stått stilla sedan 130o-talet. Vi insuper stadens unika atmosfär, äter lunch på egen hand och provar kanske deras ”världsmästarglass”. På hemvägen mot hotellet provas vin på vingården Il Palagetto www.agriturismoniccolai.it Middag på Le Terre Rosse. Bussresa ca 1 mil.

 

Dag 4 onsdag 28 sep.
Efter frukost når vi inom en timma den berömda medeltida staden Siena. Vi får tid att studera den välbevarade gotiska arkitekturen och äta lunch på valfritt ställe. Sen fortsätter vi mot sydost och installerar oss lantligt ett stenkast från mytomspunna Montepulciano. Efter några timmars vila kör vi till närbelägna vingården St. Anna www.villasantanna.it Här är det mor och två döttrar som regerar. Vi njuter av en måltid som består av fyra viner i kombination med områdets lokala mat.
Bussresa ca 11 mil.

Dag 5 torsdag 29 sep.
Efter härlig frukost bär färden av mot Montepulciano. Denna medeltida stad är belägen på en klipphylla. Vi strövar runt i staden, shoppar eller bara njuter av den magnifika utsikten. Vi äter egen lunch och sedan väntar vinprovning på Fattoria dei Barbi www.fattoriadeibarbi.it som är kända för sina kvalitetsviner. Återfärd mot Montepulciano och vårt boende. Det blir en stunds vila eller varför inte ta ett dopp i poolen innan dagen avslutas med middag på hotellet.
Bussresa ca 10 mil.

 

Dag 6 fredag 30 sep.
Efter frukost lämnar vi Il Greppo och Toscana.
Vi stannar på vägen och äter lunch på egen hand nära staden Parma. Dagens slutmål är Aostadalen som ligger insprängt mellan alptopparna. Vi provar vin på familjeägda vingården Lo Triolet www.lotriolet.vievini.it Gemensam middag på hotellet.
Bussresa ca 65 mil.

Dag 7 lördag 1 okt.
Efter frukost tar vi via Genève kurs mot Alsace. Äter egen lunch utmed vägen och på eftermiddagen är vi framme i den trivsamma staden Turckheim. Här ska vi stanna i två nätter på anrika och pittoreska Hotel Turckheim www.hotel-turckheim.fr Det blir tid till sightseeing bland medeltida hus och trånga gränder. Första kvällen äter vi typisk alsacemiddag med bl.a. ”choucroute garni”.
Bussresa ca 51 mil.

Dag 8 lördag 2 okt.
Vi får lov att sova ut och äta sen frukost. På förmiddagen går bussen till Colmar, även kallad ”Lilla Venedig” på grund av sina tjusiga kanaler. Sightseeing och lunch hinns med innan vi avnjuter en spännande vinprovning hos Pierre Adam www.domaine-adam.com på väg hem mot Turckheim. Tillbaka på hotellet laddar vi inför kvällens supé. Bussresa ca 2 mil

 

Dag 9 måndag 3 okt.
Vid 8-tiden lämnar vi Alsace, korsar floden Rhen och kommer in i tyska Baden. Fika och lunch efter vägen. Vi övernattar strax söder om Hamburg på Hotel Egestorfer Hof www.egestorferhof.de
Där bjuds vi på avskedsmiddag.
Bussresa ca 73 mil

 

Dag 10 tisdag 4 okt.
Vi satsar på att komma iväg kl. 08.00 för vidare färd med färjan Puttgarden-Rödby. Efter 20 danska motorvägsmil är vi framme vid färjeförbindelsen Helsingör-Helsingborg.
Drygt fyra timmar senare, med paus för egen middag, bör vi vara tillbaka i Skövde vid 20.00-tiden. Bussresa ca 72mil

 

Resfakta och bokning

Avresa söndag 25 september, hemkomst tisdag 4 oktober.

Pris per person i dubbelrum: 10 900 kr. Enkelrumstillägg: 1 850 kr

Priset på resan är bestämt av valutakursen 1€ = 9.20 kr.
Det definitiva priset kommer att fastställas en månad före avresan beroende på valutakursen.
Flyg tillkommer, 1500 kr (Obs! Denna kostnad avräknas ej vid avbokning).
Frivilligt avbeställningsskydd: 250 kr (gäller ej flygbiljett).
Vi reserverar oss för att tidpunkten för flygets avgång är flexibel.
Allmänna villkor för paketresor tillämpas.

I priset ingår transfer till Landvetter, bussresa i modern helturistbuss
inklusive färjeavgifter och vägskatter, nio övernattningar i dubbelrum med frukost på tre/fyrstjärniga hotell, halvpension exkl. dryck (8 middagar),
6 vinprovningar samt reseledare Anna Rudhs och Bo Högbergs tjänster


Välkommen att anmäla dig till Stenstorps Buss, tel. 0500-41 27 00
Obs endast per telefon!

Det fanns inget som matchade sökkriterierna!
Powered by Travelize